TLV utreder tillgång till prisjämförelsetjänst

Ska stärka patienten 13 aug 2015
Dela artikeln
TLV har fått i uppdrag av regeringen att säkerställa tillgång till en prisjämförelsetjänst för tandvård. I oktober väntas den första delrapporten.

Prisjämförelsetjänsten ska ge tandvårdens patienter bättre tillgång till prisuppgifter för att på så sätt stärka patientens ställning. Tjänsten ska också gynna konkurrensen på tandvårdsmarknaden.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket fick uppdraget av regeringen i början av sommaren och håller just nu på att boka in möten med representanter för vårdgivarna. Ambitionen är att ge regeringen en delrapport i oktober.

– Det är angeläget att patienter och konsumenter kan jämföra priser för att kunna göra medvetna val och vi ser fram emot att kunna bidra till detta, skriver Gun-Britt Lundin, enhetschef på TLV, i ett mejl till Tandläkartidningen.

Vad som ska hända med den jämförelsetjänst som just nu finns på Vårdguiden 1177 kan hon inte svara på utan hänvisar till kommande delrapport.

Totalt är 2,5 miljoner kronor avsatt för uppdraget, som ska slutredovisas senast den 15 februari 2016.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch