Annons

Annons

Replik: förbundet svarar om anmälningsplikten

”Förbundet är politiskt obundet. Vi ska representera alla medlemmar. För oss är det viktigt med en levande och aktiv diskussion om politiska frågor som rör tandvård”, skriver Tandläkarförbundets ordförande Chaim Zlotnik i ett svar i debatten om anmälningsplikt.

Tandläkarförbundets ordförande Chaim Zlotnik bjuder in till fortsatta diskussioner med förbundets styrelse på riksstämman i Umeå senare i höst.

Foto: Colourbox, Erika Aminoff

På förbundets hemsida står det ”Förbundet anser inte anmälningsplikten vara inom tandläkarnas ansvarsområde eller förenligt med yrkeskårens målsättningar”. Vi tycker att det är tydligt.

Vi driver frågor för professionen och därför har vi undertecknat och delat artiklar som rör såväl det ursprungliga direktivet som det senaste tilläggsdirektivet, samt medverkat i Läkarförbundets kampanj med vår variant ”Jag är tandläkare – inte gränspolis”.

Förbundet är politiskt obundet. Vi ska representera alla medlemmar. För oss är det viktigt med en levande och aktiv diskussion om politiska frågor som rör tandvård.

Större delen av styrelsen finns därför samlade under den kommande Odontologiska Riksstämman och Swedental i Umeå. Det är ett forum där vi ser fram emot att få fortsätta diskutera, både med er och andra medlemmar, om tandvårdspolitik, på plats.

Chaim Zlotnik, förbundsordförande Sveriges Tandläkarförbund

Upptäck mer