Annons

Annons

Fler anmälda till årets riksstämma

Det ser ut att bli fler besökare än vanligt till årets Riksstämma i Stockholm. Fokus är på verksamhetsutveckling och på hälsa, både den egna och andras.

Med en vecka kvar av anmälningstiden var 3032 personer anmälda till Odontologisk Riksstämma. Det är fler än de senaste två gångerna stämman har hållits i Stockholm. År 2017 kom totalt 1848 besökare, och år 2016 kom 2757 besökare. Att Folktandvården i Västmanland och Stockholm har satsat på att deras personal ska delta kan vara en bidragande orsak till ökningen.
Ungefär en tredjedel av de anmälda i år, drygt tusen personer, är tandläkare. Även nästan tusen tandsköterskor, några hundra tandhygienister och tandtekniker är vid tidningens pressläggning anmälda. Samtliga yrkeskategorier har ökat sedan år 2017, men allra mest ökar tandsköterskorna.

Världsdiabetesdagen

Bland medlemmar i Sveriges tandläkarförbund är fler privatpraktiserande än anställda tandläkare anmälda. Det är en skillnad mot tidigare år då de privata tandläkarna har varit färre.
Under torsdagen uppmärksammas Världsdiabetesdagen med ett diabetestema. Det är också den vanligaste dagen bland dem som har köpt endagarsbiljett.
– Ett av de mest populära seminarierna är temablocket Diabetes på torsdag eftermiddag, säger Susanne Nordén, projektledare för Riksstämman.

Verksamhetsutveckling

Hon berättar att även hälsoföreläsarna Anders Hansen, Leila Söderholm och Kalle Zackari Wahlström drar mycket folk.
– Vi har ett spännande program med många intressanta föreläsningar på temat verksamhetsutveckling, samverkan och hälsa, bland annat de olika temaseminarierna som är nytt för i år. Vi bjuder också på Ari Riabacke som föreläser om ledarskap under Riksstämmans invigning på onsdagen.
Hon tipsar också om Future Lab-Health där man bland annat kan besöka Dialogscenen och lyssna till välkända forskare, företagare och kliniker som ger sin syn på hälsa och verksamhetsutveckling.
Vad är nytt för i år?
– Vi har till exempel en webbapp som alla anmälda kan ladda ner. Där får man hela sitt personliga schema med de programpunkter man anmält sig till och all annan praktisk information.

Upptäck mer