Annons

Annons

Fullspäckad vecka för studenter på utbyte

Elva blivande tandläkare från sex länder besöker tandläkarutbildningen på Karolinska institutet (KI) denna vecka.

Studenterna deltar i ett internationellt utbyte på KI i Huddinge. I går gick de en sutureringskurs, bland annat. Under vistelsen kommer besökarna att auskultera på studentkliniken och delta i en workshop om ergonomi tillsammans med tandläkarstudenter från KI. En dag får de preparera en tand och skanna in den.
– Veckan kommer att vara fullspäckad med aktiviteter, berättar Kadirat Ouro N’ti, ordförande i studenternas internationella utskott på KI och eldsjälen bakom arrangemanget.
Utbytet ger studenter från olika länder chansen att besöka tandläkarutbildningen på KI och knyta kontakter med varandra. Ett liknande utbyte ordnades i Malmö för ett år sedan.
Den här typen av utbyte kallas European Visiting Programme (EVP) och har utformats av studentorganisationen European Dental Students’ Association (EDSA).
EDSA representerar över 65 000 tandläkarstuderande i Europa med omnejd. Organisationen ger studenter från olika länder möjlighet att utbyta kunskap, idéer och erfarenheter med varandra. EDSA arbetar också för harmonisering av tandläkarutbildningarna i Europa.

Upptäck mer