Annons

Annons

Henrik Jansson ny tandvårdsdirektör i Jönköping

Henrik Jansson har utsetts till ny tandvårdsdirektör i Region Jönköpings län. Han kommer närmast från uppdraget som chef för specialisttandvården i Region Skåne.

Henrik Jansson har utsetts till ny tandvårdsdirektör i Region Jönköpings län.

Foto: Region Skåne

Henrik Jansson arbetar i dag som verksamhetsområdeschef för specialisttandvården och forskning vid Folktandvården i Region Skåne. Han är specialisttandläkare och docent i parodontologi.

Henrik Jansson har även varit forskningsledare och övertandläkare vid Odontologiska Institutionen i Region Jönköpings län och docent på Hälsohögskolan vid Jönköping University, samt varit verksam som forskningsledare vid Tannhelsetjensten kompetansesenter öst i Oslo.

– Jag tycker att det ska bli väldigt spännande, säger han till Tandläkartidningen.

Du har tidigare drivit frågan om en tandläkarutbildning i Jönköping. Är det något du vill fortsätta arbeta med?

– Absolut. Det var något jag var med och initierade för ett antal år sedan. Jag tycker att Folktandvården i Region Jönköping är välorganiserad med en stark bas i sin specialisttandvård. Jönköping ligger centralt i södra Sverige med närhet till Jönköping University och Linköpings universitet och andra lärosäten. Det finns ett väl sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Som specialist i parodontologi drivs jag också av att munnen är en del av kroppen och nära samarbete behövs mellan tandvård och hälso- och sjukvård.

– Henrik Jansson har specialistkompetens inom parodontologi och är särskilt intresserad av hur munhälsa är sammankopplat med hälsa i stort. Han har en ledarerfarenhet som jag tror kommer tillföra mycket i att driva utvecklingen av Folktandvården, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Jönköpings län, i ett pressmeddelande.

Henrik Jansson tillträder tjänsten som tandvårdsdirektör i september 2024.

Upptäck mer