Annons

Annons

Jönköping samarbetar med Qingdao

Tandläkare i Jönköping och Qingdao i Kina inleder ett samarbete. Specialister och blivande specialister kommer att utbyta erfarenheter under de kommande tre åren.

Odontologiska Institutionen i Jönköping (OI) har skrivit på ett utbytes- och utbildningsavtal med kinesiska Qingdao Municipal Hospital.
Det är tänkt att det kan bli besök på två till fyra veckor där tandläkare får följa den dagliga verksamheten och lära av varandra. Qingdao är en storstad med många patienter, vilket kan göra det möjligt för specialist- och ST-tandläkare från Jönköping att se tillstånd som aldrig eller sällan förekommer i Sverige.
Samarbete har redan inletts med studiebesök åt bägge håll. Två representanter från sjukhuset i Qingdao besökte Jönköping i våras för att lära sig mer om OI:s arbete med specialistutbildningar. De var särskilt intresserade av käkkirurgi och implantat.

Per Tidehag


Gästprofessor
Per Tidehag, övertandläkare i Jönköping har nyligen varit i Qingdao och skrivit på samarbetskontraktet. I samband med det utsågs han till gästprofessor vid Qingdao Muncipial Hospital.
Nästa år kommer de första ST-tandläkarna från OI ska kunna besöka Qingdao om allt går som planerat.
Det finns också förhoppningar om att kunna starta gemensamma kliniska forskningsprojekt.
Janet Suslick

Upptäck mer