Annons

Annons

Ny ordförande för Studerandeföreningen

Suhaib Hurani valdes till ordförande för Tandläkarförbundets Studerandeförening vid föreningens årsmöte i slutet av november.

Suhaib Hurani är 22 år, går termin tre vid tandläkarprogrammet i Göteborg, och har varit ordförande för Västra Studerandeföreningen under år 2020.
– Det känns jättebra att bli vald till ordförande centralt. Det är härligt och hedrande att få medlemmarnas förtroende. Jag ser fram emot att träffa de förtroendevalda och att skapa positiv skillnad.
Han vill arbeta både med den interna organisationen och externa frågor, som att skapa bra förutsättningar för den nya generationen tandläkare.
– Utbildningsfrågor ligger mig varmt om hjärtat, till exempel att vi ska hålla världsklass på utbildningen och att den ska vara likvärdig på alla lärosäten.
Även forskningsfrågor finns på agendan, eftersom de påverkar hur utbildningen ser ut i framtiden.
Suhaib Hurani är uppväxt i Syrien, kom till Sverige år 2014 och gick sedan gymnasiet i Uddevalla. Han är sedan tidigare politiskt aktiv och beskriver hur han har ett brinnande engagemang för föreningslivet.
– Jag vill ta med mig engagemanget till hemmaplan och påverka i studerandefrågor. Jag har erfarenhet av ledarskap, av vikten att skapa sociala kontakter och vill bygga broar mellan de lokala studerandeföreningarna.

Upptäck mer