Annons

Annons

Nyheter 2022-10-13

Oseriösa arbetsgivare utnyttjar unga tandläkare

Foto: Colourbox

Tjänstetandläkarna (TT) varnar för att nyutexaminerade tandläkare lockas till oseriösa praktiker. Här riskerar de att dras in i kriminell verksamhet utan att vara medvetna om det.

Anna Cestar, jurist vid Tjänstetandläkarna, ser att ­flera unga tandläkare lockas till mindre seriösa och ibland rent kriminella arbetsgivare. Här blir de brickor i ett spel. Någon annan använder tandläkarens inloggningsuppgifter för att ansöka om tandvårdsstöd.

Anna Cestar

– En tandläkare som drabbas av återbetalningskrav har svårt att få ny anställning eftersom kravet ligger kvar hos den förra arbetsgivaren.

– Vi ser till exempel att mindre seriösa arbetsgivare ofta struntar i att skriva arbetsgivarintyg åt tidigare anställda. Vi kan inte driva på det eftersom det saknas sanktionsmöjligheter. Nu brukar a-kassan kunna godta att det saknas arbetsgivarintyg när vi har ett pågående ärende. Men det blir ytterligare en börda för en nyutexaminerad tandläkare, som ofta har höga studieskulder. säger Anna Cestar.

Merit Lindberg

Merit Lindberg, vd på Privattandläkarna, säger att ­oseriösa och kriminella praktiker inte är ett utbrett problem, men det finns enstaka fall där nyutexaminerade tandläkare inte tas om hand på ett bra sätt.

– Jag vet att unga tandläkare ofta söker sig till större praktiker, men att små praktiker generellt skulle vara sämre arbetsgivare är struntprat, säger hon.

Varningsflaggor

Enligt Anna Cestar finns det en rad varningsflaggor som nyut­examinerade tandläkare bör hålla utkik efter. En är olagliga avtalsvillkor. Det förekommer ofta avvikelser runt semesterlön och semestertillägg. I vissa avtal är konkurrensklausulerna långtgående och hindrar tandläkare från att ta annan anställning under en lång tid, och det gäller ofta ett väldigt stort geografiskt område.

– Jag råder unga tandläkare att inte skriva på avtal där man känner sig osäker. Det finns många arbetsgivare som inte förstår sina skyldigheter och ofta hänger det ihop med arbetsrättsliga frågor. Vid en uppsägning ska det finnas sakliga skäl, den ska vara skriftlig och facket ska informeras.

Upptäck mer