Annons

Annons

Adrian Borhani nominerad till ledarskapspris

Adrian Borhani, klinikchef vid folktandvården i Västervik och Ankarsrum, är nominerad till ledarskapspriset Guldkransen.

Foto: Mattias Johansson/Region Kalmar län

Vårdledarskapspriset Guldkransen delas ut varje år ”till en ledare inom vård och omsorg som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för såväl brukare som medarbetare”, av organisationen Ledarna inom Vård och Omsorg (LiVO).

I år är en av de nominerade Adrian Borhani, klinikchef inom Folktandvården Region Kalmar län. Adrian Borhani beskriver i en intervju på regionens webbplats de egenskaper han tror är viktiga för att trivas i chefsrollen:

– Lugn, tålamod och att vara lyhörd. Periodvis blir det ganska högt tempo, då är det viktigt att kunna prioritera. Tålamod är också bra, man vill lätt kasta sig på alla bollar men man måste ha respekt för processen. Vissa saker behöver stötas och blötas, då behöver man vara ok med att nu fokuserar vi på det här.

– Jag tycker också det är viktigt att kunna lyssna in, hålla sig öppen och ha ett utvecklande ledarskap. Jag vill också vara ett stöd och ha personlig omtanke om medarbetarna, det är människor och inte robotar man jobbar med. Det är viktigt att jobba med mjuka värden men också våga ta tag i saker som inte funkar, vara konstruktiv och jobba inspirerande och motiverande. Om man är tydlig mot medarbetarna med vad syftet är, då ökar både motivation och delaktighet.

Adrian Borhani var under år 2017 ordförande för Studerandeföreningen inom Sveriges Tandläkarförbund.

Den 16 oktober blev det klart att Adrian Borhani är en av tre finalister till priset. Vem som vinner meddelas vid prisutdelningen i Stockholm den 26 oktober.

Upptäck mer