Annons

Annons

Birgitta Haglund blir hedersdoktor

Tandläkaren Birgitta Haglund blir hedersdoktor vid Karlstads universitet i höst. Hon uppmärksammas för sin roll i samarbetet mellan Folktandvården Värmland och Karlstads universitet.

Birgitta Haglund har jobbat inom Folktandvården Värmland sedan 1984 som tandvårdschef, klinikchef och allmäntandläkare. Just nu är hon odontologisk ansvarig vid Akademisk Folktandvårdsklinik (AFK) i Karlstad, men till sommaren går hon i pension.
Som tandvårdschef för Folktandvården Värmland var hon en drivande kraft bakom återinförandet av tandhygienistutbildningen vid Karlstads universitet.
– Det fanns egentligen inget alternativ för mig – vi behöver tandhygienister för att kunna hjälpa människor uppnå en god tandhälsa. Då var det naturligt att i min position som tandvårdschef göra vad jag kunde för att få tillbaka utbildningen på Karlstads universitet, säger Birgitta Haglund i ett pressmeddelande.
Hon spelade också en viktig roll när Sveriges första akademiska folktandvårdsklinik startades. På AFK får tandhygieniststuderande behandla folktandvårdens patienter under klinisk handledning.
– Samarbetet med universitetet har varit en ren glädje – vi har haft som gemensamt mål att få till en riktigt bra utbildning där studenterna under sin kliniska träning är så nära sitt kommande yrkesliv som möjligt. Nu har utbildningen varit i gång i snart två år och det är en härlig känsla att se studenterna här på vår gemensamma klinik.
Birgitta Haglund har även varit en nyckelperson bakom finansieringen av doktorandtjänster för tandhygienister.
Hon blir hedersdoktor vid Karlstads universitets fakultet för hälsa, natur- och teknikvetenskap 14 oktober i år.

Upptäck mer