Annons

Annons

Hallå där Janet Suslick

Efter drygt 21 år som reporter på Tandläkartidningen jobbar Janet Suslick sina sista arbetsdagar. Nu får hon mer tid att plugga kreativt skrivande, och att träna.

Vad har varit roligast med jobbet?
– Att tandvården och odontologi är ett så mångfacetterat område förstod jag nog inte i början. Det har varit roligt att träffa en stor del av tandläkarkåren under årens lopp, att komma ut till olika kliniker och andra arbetsplatser och följa utvecklingen inom tandvården. Det kommer nytt hela tiden.
Vad tycker du om läsarkretsen?
– Tandläkare är bra, både som läsare och intervjupersoner. De är engagerade, mångsidiga och duktiga på ganska mycket. Det har varit roligt att jobba på en tidskrift som uppskattas av läsarna. Jag har fått rätt mycket respons. En rolig tid var när Facebook var relativt ny. Det blev heta diskussioner om olika frågor som engagerade tandläkare, och många tips den vägen.
Vad ska du göra nu?
– I höst ska jag plugga kreativt skrivande. Jag hoppas att studierna ska leda till ett skrivprojekt, men målet är framför allt att skriva snarare än att bli publicerad. Jag får också mer tid till fysisk aktivitet. Jag är aktiv på Friskis & Svettis och gillar att cykla och paddla kajak, bland annat.
Vad kommer du att sakna?
– Läsarna och kollegorna.

Upptäck mer