Annons

Annons

Hon är ny tandvårdschef i Region Blekinge

Den tidigare tandsköterskan och tandhygienisten Yvonne Strandh är ny tandvårdschef i Region Blekinge. Hon efterträder Håkan Bergevi som hösten 2022 fick lämna tjänsten efter att betalat ut pengar till medarbetare på ett felaktigt sätt.

Yvonne Strandh är ny tandvårdschef i Region Blekinge.

Foto: Region Blekinge

De senaste fyra åren har Yvonne Berg arbetat som förvaltningschef för kunskapsförvaltningen i Karlskrona kommun. Den 20 november tar hon dock över som tandvårdschef i Region Blekinge, med ansvar för folktandvården i regionen, med 300 anställda.

Under 1980-talet utbildade sig Yvonne Strandh till tandsköterska och därefter till tandhygienist, och jobbade 15 år inom tandvården. Hon utbildade sig sedan till lärare och har under de senaste 20 åren arbetat i olika chefsroller inom skolans värld.

Som ny tandvårdschef ersätter Yvonne Strandh den tidigare tandvårdsdirektören Håkan Bergevi, som fick lämna tjänsten efter 16 år i november förra året, något som Tandläkartidningen rapporterade om. Det hade då uppdagats att han under en längre tid gjort felaktiga utbetalningar för övertid till några få medarbetare, motsvarande en total kostnad på cirka 1,2 miljoner kronor. Håkan Bergevi själv hävdade att han inte kände till de rådande riktlinjerna.

Regionstyret i Blekinge föreslår att tandvårdsförvaltningen i regionen under 2024 blir en del av hälso- och sjukvården, vilket bland annat innebär att rollen som tandvårdschef ersätter rollen som tandvårdsdirektör.

 

 

Upptäck mer