Annons

Annons

Praktikertjänst ställer in aktieutdelningen

Praktikertjänst ställer in aktieutdelningen för 2019 om årsstämman säger ja i maj. Förslaget kommer från bolagets styrelse, med tandläkaren Urban Englund i spetsen.

Bakgrunden till styrelsens förslag att ställa in aktieutdelningen är den stora påverkan som coronaviruset har på Praktikertjänsts verksamheter och på samhället. Beslutet togs vid ett extrainsatt styrelsemöte den 26 mars.
Åtgärderna som har tagits för att minska spridningen av covid-19 har förändrat förutsättningarna för tandvården inom Praktikertjänst. Samtidigt är det svårt att veta vad konsekvenserna blir på sikt, enligt Urban Englund, tandläkare och styrelseordförande i Praktikertjänst AB.
– Styrelsen bedömer att det är ett självklart beslut där vi tar ansvar för bolaget. Jag hoppas att vi snart ska komma igenom situationen så att alla medarbetare kan återgå till vardagen, säger han i ett pressmeddelande.
Spridningen av coronaviruset har bland annat lett till ett beslut att korttidspermittera samtliga omkring 3 200 medarbetare inom tandvården i upp till sex månader.
Praktikertjänst fortsätter att erbjuda tandvård, men i mindre omfattning än vanligt. Målsättningen är att återgå till normal verksamhet så snabbt som möjligt, enligt Carina Olson, vd och koncernchef i Praktikertjänst.
Praktikertjänst varslar också ett 30-tal personer på huvudkontoret i Stockholm.
Praktikertjänsts årsstämman hålls 8 maj i Stockholm. Aktieägarna uppmanas att poströsta istället för att delta på plats.
Janet Suslick

Upptäck mer