Annons

Annons

Så hanterar tandläkare misslyckanden

Erfarna tandläkare hanterar sina motgångar genom flera strategier som utgår från dem själva, kollegor, patienter och utveckling av fältet.

I en intervjustudie delar erfarna tandläkare sina strategier för att hantera misslyckanden och motgångar – en oundviklig del av tandläkarens dagliga arbete. Artikeln baseras på 15 semi-strukturerade djupintervjuer med tandläkare med minst fem års klinisk erfarenhet. De olika strategierna exemplifieras med citat från de intervjuade tandläkarna.
Exempel på ett citat under strategin patientkommunikation: ”När jag var ny tandläkare tyckte jag det var viktigt att vara tekniskt skicklig. Nu tycker jag det är viktigare att informera patienten att en åtgärd kan misslyckas beroende på individuella omständigheter.”
Ett exempel på strategin att korrigera sig: ”Jag lärde mig efter en utdragen extraktion att alltid kontrollera röntgenbilden i förväg.”
Exempel på strategin att utbilda sig: ”YouTube är till en stor hjälp för att se hur andra tandläkare gör under riktiga procedurer.”

Upptäck mer