Annons

Annons

Tandläkaren Omar Al-Obaidi är årets nybyggare

Omar Al-Obaidi, privattandläkare i Eskilstuna, har utsetts till årets unga pionjär vid utdelningen av priset Årets nybyggare i Västmanland. I riksfinalen kom han på andra plats.

Simona Hef, jurymedlem, Omar Al-Obaidi och Johan Sterte, landshövding i Västmanland, vid prisutdelningen den 16 oktober.

Årets Unga Pionjär: Dr Omar Obaidi Tandvård AB

Utmärkelsen delas ut till en entreprenör som har startat ett företag med en framgångsrik affärsidé. Max 30 år gammal med minst en förälder med utländsk bakgrund.

Ur motiveringen

Mitt under brinnande covid sålde, Årets Unga Pionjär, allt han hade för att förverkliga sin dröm om ett eget företag. Med ringa medel, i en helt främmande stad påbörjade då, Sveriges yngsta ägare av en klinik i sin bransch, att bygga den idag högteknologiska verksamhet han har.

Vid prisceremonin i Västerås den 16 oktober fick Omar Al- Obaidi motta utmärkelsen Årets unga pionjär för sitt arbete med att bygga upp sin egen tandklinik i Eskilstuna.

Han har vunnit den regionala tävlingen bland unga företagare i Västmanland, Sörmland, Uppsala och Örebro. Vid riksfinalen den 21 november meddelades att Omar Al-Obaidi kom på andra plats bland 342 kvalificerade kandidater från hela landet.

Upptäck mer