Annons

Annons

Tandvårdsklinik igång efter storbrand

En tandvårdsklinik i Stockholm gick upp i rök i början av augusti. Nu är verksamheten igång igen på två kliniker och ett tandtekniskt laboratorium på Söder i Stockholm.

Tandvårdskliniken Tandläkarna Stora Gungan vid Globen i Stockholm byggdes för två år sedan och inredningen och utrustningen var ny. Natten mot den 8 augusti eldhärjades klinikens tio behandlingsrum och övriga lokaler. Allt förstördes.
Efter ett par kaotiska veckor drivs nu verksamheten igen på flera olika platser, berättar Mats Brontén, klinikchef på Tandläkarna Stora Gungan.

Mats Brontén


– Vi är igång på fem behandlingsrum på två olika kliniker på Södermalm och kommer inom kort att även börja i två, tre andra rum på Söder eller i centrala Stockholm. Vi tar emot remisser igen och vi har också fått igång vårt labb i lokaler som ligger mellan de två tandvårdsklinikerna på Söder, säger han.
Klinikmöten morgon och kväll
Med ett 30-tal anställda handlar mycket om samordning. Arbetsdagarna börjar klockan åtta med fysiska träffar på den ena kliniken och avslutas på eftermiddagen på samma sätt.
-Att träffas är nödvändigt för att hålla ihop oss och undvika dubbelarbete. Vi börjar dagarna med att gå igenom det vi ska göra och avslutar med att sammanfatta det vi har gjort. Det har varit mycket jobb utöver kliniskt arbete, säger Mats Brontén.
Han har det övergripande samordningsansvaret, men andra ansvarar för olika uppgifter, till exempel att ringa patienterna och informera dem vart de ska, att sköta kontakterna för att återuppbygga datanätverket och att beställa material och utrustning.
– Allt har gått bra, men det är väldigt mycket jobb att starta upp tandvård på flera kliniker utan att ha en enda sond kvar. Leverantörerna gillar oss nog ännu mer nu, skämtar Mats Brontén.
Renoveringen påbörjad
Kliniken ska byggas upp igen i samma lokaler vid Globen, men det kommer att ta mellan sex och nio månader, tror Mats Brontén.
-Arbetet är redan igång. Tandläkarutrustningen är borta och de har börjat riva alla väggar.
Janet Suslick

Upptäck mer