Du blir ny tandvårdschef i Region Kronoberg den 1 augusti. Hur känns det?
– Jättebra, spännande och pirrigt! Jag ser verkligen fram mot uppdraget och är glad över att jag får förtroendet att leda en så fin organisation. Samtidigt är jag ödmjuk inför att det är en ny roll för mig.
– Sedan flera år driver jag en större nationell forskningsstudie om endodonti där Region Kronoberg har varit med från start och är en aktiv del av studien. Därför har jag varit där ganska mycket de senaste åren och alltid känt mig välkomnad. När jag förstod att nuvarande tandvårdschef ska gå i pension kände jag att det var en tjänst som jag ville söka.
Vilka erfarenheter tar du särskilt med dig in i den nya rollen?
– Jag har jobbat inom Folktandvården Västra Götaland och på en större privat klinik i Kungsbacka både som specialist och allmäntandläkare, tillsammans med att ha varit verksam vid både Malmö och Göteborgs universitet. Den bredden ger mig en trygg bas att stå på. Jag tror på att samarbeta och att dra nytta av olika verksamheter för att vi ska få en bra och jämlik tandvård.
– Jag jobbat mycket med samverkan, förutom inom fakulteten även på universitetsnivå och med samverkan ut mot samhället.
Vad vill du arbeta vidare med i Region Kronoberg?
– När jag börjar behöver jag naturligtvis lyssna och lära känna organisationen och medarbetarna, vart vill vi nå, för att gå in i chefsrollen på ett fint sätt. Min uppfattning är att det är en region som fungerar väldigt väl och som har mycket gott att bygga vidare på.
– Generellt kan det vara en utmaning i regioner, som inte är i storstadsregioner, att hitta kollegor som vill stanna och då handlar det om att se över vad vi kan erbjuda så att medarbetare vill stanna kvar. Det finns många goda exempel i regionerna i landet och då är samarbetet viktigt.