Annons

Annons

Dina gick direkt från examen till egen klinik

För Dina Majid fanns inget val; hon ville starta eget direkt efter utbildningen och få möjlighet att utveckla verksamheten efter egna önskemål.
– Visst har det varit tufft, men samtidigt oerhört roligt och stimulerande, säger hon.

Naturligtvis visste hon att det skulle bli tufft, men med brodern och ekonomen Sermed som delägare hade Dina Majid oddsen på sin sida.
– Man måste våga. Det gäller bara att sätta upp målet, planera och förverkliga drömmen steg för steg, förklarar hon.
Lite tur ska man naturligtvis också ha, och det hade hon; folktandvården hade lagt ner sin klinik i Stockholmsförorten Husby, ett invandrartätt område med en befolkning med stort tandvårdsbehov. Dina och brodern tog över lokalerna, blåste ut allt, byggde nytt och investerade i utrustning, anställde en tandhygienist och fick kontakt med en käkkirurg vid Karolinska universitetssjukhuset, och som då och då kommer till kliniken för att undersöka och behandla patienter.
Och framöver planerar de att anställa ytterligare en tandläkare.

Patientantalet ökar

I november förra året öppnade de kliniken, och sedan dess har antalet patienter stadigt ökat, trots att de inte tog över någon patientstock.
– En förutsättning för att lyckas är att ta reda på vilka förutsättningar som finns i området, exempelvis konkurrens från andra tandläkare och möjligheten att få ett bra patientunderlag. Det spelar ingen roll om det är på Östermalm i Stockholm eller i en förort. Eftersom jag är uppvuxen här i Husby visste jag att patienterna fanns. Det gällde bara att marknadsföra kliniken, vilket vi gjorde genom reklam till hushållen och genom att delta i olika aktiviteter och berätta om oss. Sedan gick det fort, människor tipsade varandra om att vi fanns.
Det har varit många och långa dagar och nätter för henne och brodern för att kunna sätta sig in i alla lagar och regler som gäller.
– Visst hade vi kunnat ta mer hjälp av folk som kan detta, men samtidigt har vi lärt oss väldigt mycket under resans gång.

Upptäck mer

Endodontiska spolvätskor och rotfyllningsmaterial

Avsikten med rotfyllning är att förhindra inträngning av bakterier i rotkanalen, liksom näringstillförsel och tillväxt av kvarvarande bakterier i kanalen. Artikeln handlar om instrumenteringstekniker, de vanligaste spolvätskorna samt egenskaper hos kärnmaterial och sealers. Det finns flera kärn- och sealermaterial med olika kemiska och biologiska egenskaper. En tät och fullständig rotfyllning med koronal förslutning och adekvat restaurering är av avgörande betydelse för en lyckad behandling

Okategoriserade

Endodontisk behandling av traumaskadad ök incisiv

En 16-årig pojke har trångställning i båda käkarna och ska utredas inför ortodontibehandlingen. På röntgen uppvisar tand 21 en vidgning av pulparummet samt en apikal radioluscens och en remiss skickas till avdelningen för endodonti. Tanden diagnostiseras som nekrotisk med apikal parodontit och med tillägget intern resorption.

Okategoriserade

Med känsla för hantverket

Sjöholm bestämde tidigt att ägna sitt yrkesliv åt tandvård. Det var ingen slump; hennes pappa arbetade nämligen som tandläkare, och hon själv tillbringade mycket tid på praktiken i unga år, både som tandsköterska, städerska och alltiallo. I samma byggnad låg även ett dentallaboratorium, och det var där hon tyckte att det mest intressanta hände, och...

Okategoriserade

Han ska hjälpa KI genom krisen

För första gången någonsin är en tandläkare dekan för all forskning på Karolinska institutet (KI). Det är en direkt följd av Macchiariniskandalen.

Okategoriserade