Naturligtvis visste hon att det skulle bli tufft, men med brodern och ekonomen Sermed som delägare hade Dina Majid oddsen på sin sida.
– Man måste våga. Det gäller bara att sätta upp målet, planera och förverkliga drömmen steg för steg, förklarar hon.
Lite tur ska man naturligtvis också ha, och det hade hon; folktandvården hade lagt ner sin klinik i Stockholmsförorten Husby, ett invandrartätt område med en befolkning med stort tandvårdsbehov. Dina och brodern tog över lokalerna, blåste ut allt, byggde nytt och investerade i utrustning, anställde en tandhygienist och fick kontakt med en käkkirurg vid Karolinska universitetssjukhuset, och som då och då kommer till kliniken för att undersöka och behandla patienter.
Och framöver planerar de att anställa ytterligare en tandläkare.
Patientantalet ökar
I november förra året öppnade de kliniken, och sedan dess har antalet patienter stadigt ökat, trots att de inte tog över någon patientstock.
– En förutsättning för att lyckas är att ta reda på vilka förutsättningar som finns i området, exempelvis konkurrens från andra tandläkare och möjligheten att få ett bra patientunderlag. Det spelar ingen roll om det är på Östermalm i Stockholm eller i en förort. Eftersom jag är uppvuxen här i Husby visste jag att patienterna fanns. Det gällde bara att marknadsföra kliniken, vilket vi gjorde genom reklam till hushållen och genom att delta i olika aktiviteter och berätta om oss. Sedan gick det fort, människor tipsade varandra om att vi fanns.
Det har varit många och långa dagar och nätter för henne och brodern för att kunna sätta sig in i alla lagar och regler som gäller.
– Visst hade vi kunnat ta mer hjälp av folk som kan detta, men samtidigt har vi lärt oss väldigt mycket under resans gång.