Årets studenter prisas
Malin Högman, Ahmad Nseir, Emelie Månsson och Turid Tidblom.

Årets studenter prisas

8 nov 2012
Dela artikeln
Tre kvinnor och en man blir årets tandläkarstuderande. De får 10 000 kronor vardera när årets odontologiska riksstämma invigs den 15 november.

En student utses från varje utbildningsort. De får ta emot Dentatus pris till årets studenter 2012 på årets odontologiska riksstämma i Göteborg.

Ahmad Nseir är årets student vid tandläkarutbildningen i Umeå. Han lovordas i motiveringen:
»Ahmad Nseir besitter mycket goda kunskaper i såväl teoretisk som klinisk praktisk odontologi och har under hela sin kliniska studietid visat stark vilja att utveckla och fördjupa sina kunskaper. Han har alltid stort engagemang och ansvar i kliniken och med vänlighet och kompetens är hans omhändertagande av patienterna exemplariskt. Detta bekräftas av patienternas stora förtroende för Ahmad.«
– Jag vill ständigt förbättras och utvecklas inom yrket, berättar Ahmad Nseir.
Han planerar att resa till ett varmt land för pengarna.

Turid Tidblom blir årets student vid Karolinska institutet.
– Jag fick en smärre chock när de ringde och berättade att jag hade fått priset. Det är verkligen hedrande och fantastiskt kul, berättar hon.
Innan Turid började på tandläkarutbildningen jobbade hon några år inom tandvården, och skaffade sig då kliniska förebilder. Att ha en målbild har sporrat henne och hjälpt henne tänka på helheten i stället för att fastna i mindre detaljer.
I motiveringen står följande:
»Turid Tidblom har under sin utbildning visat prov på att kunna tillämpa både teoretiska och kliniska kunskaper på ett synnerligen moget och omdömesgillt sätt. Hon har en ovanligt god förmåga till självständig reflektion och ställningstagande i kliniken och genomför sina patientbehandlingar med stor ansvarskänsla, empati och klinisk skicklighet. Turid har också visat prov på god samarbetsförmåga, är uppskattad av studiekamrater och personal samt har parallellt med sina studier arbetat aktivt i studentkåren.«

Malin Högman blir årets student i Göteborg. Motiveringen:
»Malin bemöter alla patienter med förståelse och respekt samt sätter alltid patienten i centrum. Malin är trygg och hon har kommit långt i sin kliniska utveckling. Hon uppvisar ett professionellt förhållningssätt och är alltid väl förberedd inför patientbehandlingarna. Malin är mycket omtyckt bland patienter, lärare och studenter. Malin kommer att bli en mycket duktig tandläkare.»
Malin Högman vet inte än vad hon ska använda pengarna till.
– Men det är alltid kul att kunna sätta lite guldkant på tillvaron och leva gott den sista tiden som student!

Emelie Månsson utses till årets student i Malmö.
»Emelie har visat prov på goda teoretiska kunskaper samt skicklighet och mognad vid sitt kliniska arbete. Hon är påläst och väl förberedd och planerar sin tid väl och har genomfört ett flertal behandlingar med stor bredd. Emelie har även utmärkt sig genom sitt lugna och vänliga bemötande gentemot patienter och personal«, står det i prismotiveringen.
Emelie Månsson funderar på att använda prispengarna till en resa med Tandläkare utan gränser.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch