Annons

Annons

Prisade studenter stolta och chockade

De är stolta, tacksamma och "chockade" över att bli årets studenter. Fyra studenter tar emot var sitt pris på årets odontologiska riksstämma.

Årets studenter får 10 000 kronor vardera när Dentatus pris till årets studenter 2013 delas ut. Det sker när årets odontologiska riksstämma invigs den 14 november på Stockholmsmässan i Älvsjö. En student från varje utbildningsort får priset.
Emma Svedman blir årets student i Umeå.
– Jag blev väldigt chockad när jag fick telefonsamtalet om att jag hade blivit årets student, men det känns jätteroligt, säger Emma Svedman, som går sista terminen på utbildningen.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska använda pengarna till, kanske blir det en resa efter examen.
Enligt prismotiveringen har hon visat ”stor mognad, kompetens och omsorg i det kliniska arbetet”. ”Hon är alltid väl förberedd inför patientmötet och under behandlingar vilar ett stort lugn runt operationsstolen.” ”Behandlingarna genomförs med största omtanke och respekt för patienten.”

”Stolt och tacksam”

Java Wallad Begi, årets student i Göteborg, blev också överraskad när han fick besked om priset.
– Jag är oerhört stolt och tacksam, säger han.
Han vet inte hur han kommer att använda prispengarna.
– Jag har faktiskt ingen aning. Som student är man alltid i behov av pengar så de kommer till användning, säger Java, som blir färdig tandläkare nästa termin.
I prismotiveringen beskrivs han som ”mycket trevlig, duktig och ödmjuk”. Java Wallad Begi har ”ett professionellt förhållningssätt” och är alltid påläst inför nya behandlingar. Han visar ”stor ödmjukhet, empati och respekt för patientens önskemål och behandlingsbehov” och har ”en mycket god samarbetsförmåga”.

”Jag har tur”

– Det känns jätteroligt att få priset, säger Stephanie Jonsson, årets student i Malmö.
– Det är kul att skolan och Dentatus uppmärksammar det hårda arbete som vi studenter lägger ner under utbildningen. Jag har många ambitiösa och duktiga kurskamrater som förtjänar det här priset, så jag har tur som väljs till pristagare, tycker hon.
Prispengarna kommer Stephanie troligen att spara till en resa när hon har tagit examen nästa termin.
– Jag har länge velat vandra i Alperna, berättar hon.
I prismotiveringen beskrivs Stephanie Jonsson som ”fokuserad, ambitiös och nyfiken”. ”Stephanie har visat utmärkt skicklighet och mognad vid sitt kliniska arbete. Hon är ambitiös och vetgirig, alltid påläst, väl förberedd och deltar aktivt i efterföljande klinisk timme. Hon har även utmärkt sig genom sitt lugna och vänliga bemötande gentemot patienter samt är väl omtyckt av personal.”

Känner sig hedrad

Sebastian Jarl blir årets student vid Karolinska institutet.
– Jag blev väldigt chockad när jag fick telefonsamtalet och visste inte riktigt vad jag skulle tro. När det väl sjunkit in blev jag självklart väldigt glad och kände mig hedrad, säger han.
Pengarna tänker han använda till något kul med sina vänner ”innan Centrala studiestödsnämnden plingar på dörren”.
Varför tror du att du får priset?
– Jag försöker alltid vara lyhörd och samla kunskap från olika håll och en del har jag väl lyckats tillämpa till vardags, säger Sebastian Jarl.
– Jag har ofta väldigt trevligt med patienterna och en glad stämning tror jag både syns och smittar av sig.
– Någon sa en gång till mig att det bästa man kan vara i livet är till hjälp för andra. Det tycker jag även passar bra i yrket, säger han.
I prismotiveringen står det att Sebastian Jarl har ”visat prov på att kunna tillämpa både teoretiska och kliniska kunskaper på ett moget och omdömesgillt sätt”.
Han genomför sina patientbehandlingar med ”ansvarskänsla, empati och skicklighet”. Enligt motiveringen har Sebastian också god samarbetsförmåga och är uppskattad av studiekamrater och personal.

Upptäck mer