”Jag tror på att vara proaktiv, det gäller även för tandvården”

Tema fluor 11 mar 2015
Dela artikeln
Jack Werner, sociala medier-redaktör på Metro och en av initiativtagarna till den prisbelönta satsningen Viralgranskaren som faktakollar rykten på internet:
Jack Werner.

Jack Werner.

– Inlägg om fluor hittar man ofta på internetsidor som intar en skeptisk hållning till myndigheters hälsoråd, till exempel vaccin eller Livsmedelsverkets kostråd. Ett lösryckt, sensationellt påstående kan dock lätt börja rulla av sig självt i sociala medier. Har något fått tiotusen delningar på internet så är det något som har fått fäste. För att bemöta det behöver man befinna sig där och ge en motbild.

Vi på Viralgranskaren arbetar med att granska rykten på internet redan innan de tas upp i traditionella medier. Jag tror på att vara proaktiv, det gäller även för tandvården i det här fallet. Jag tror att tandvårdsorganisationerna skulle tjäna på att skapa en tjänst på pressavdelningen som går ut i sociala medier eller till journalister och säger att det här ryktet finns, men det stämmer inte.

Tillbaka till artikeln Nu ökar oron för fluor

Text: Karin Tideström

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch