”Någon måste gå igenom all forskning och förklara den”

Tema fluor 11 mar 2015
Dela artikeln
Agnes Wold, överläkare och professor i klinisk bakteriologi och känd för att ha krossat flera medicinska myter genom forskningsgenomgångar:
Agnes Wold.

Agnes Wold.

– Jag har ingen anledning att tvivla på att det finns ett stort vetenskapligt stöd för användningen av fluor, men trots att jag är utbildad inom medicin vet jag inte. Vill man att folk ska tro på fluoret måste man bättre förklara den vetenskapliga bakgrunden. Någon person måste sätta sig och gå igenom all forskning som finns och sedan förklara den. Det stämmer inte att man inte kan förklara komplicerad vetenskap för folk, det vet jag som har hållit på med detta i tio år när det gäller allergier.

– Att som i dag sila informationen och komma med några få, utvalda råd känns gammalmodigt. Det duger inte, människor i dag är väldigt välutbildade och pålästa och kräver bättre argument. Det är dessutom spännande att gå igenom den evidens som finns för det vi påstår, det händer ganska ofta att den visar sig vara väldigt skakig.

Tillbaka till artikeln Nu ökar oron för fluor

Text: Karin Tideström

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch