Årets studenter 2015 får pris på riksstämman
Pristagarna från vänster: Hampus Eksell, Rachel Duhan, Karin Magnusson och Emma Johansson.

Årets studenter 2015 får pris på riksstämman

Utmärkelse 9 nov 2015
Dela artikeln
Lugn, tålamod och noggrannhet. Det är några av styrkorna som årets studenter uppvisar och som de prisas för vid årets riksstämma i Göteborg.

Dentatus pris till årets studenter 2015 går till en student vid varje utbildningsort. Priserna delas ut på riksstämmans invigning på torsdag förmiddag.

Här är motiveringarna:

Hampus Eksell, KI, får pris för att han tillämpar teoretiska och kliniska kunskaper på ett ”synnerligt moget och omdömesgillt sätt” och för att han parallellt med studierna har varit ordförande i Tandläkarförbundets studerandeförening.

Rachel Duhan, Göteborg, får pris för att hon är duktig på att förena teoretiska och praktiska kunskaper. Hon är bra på att ta hand om patienterna och trevlig mot personal och de andra studenterna. Hon är väl förberedd och jobbar med stor noggrannhet.

Karin Magnusson, Malmö, får pris för att hon är ”ödmjuk, eftertänksam och ansvarstagande”. Hon bemöter patienter, kurskamrater och personal med ”lugn, tålamod och vänlighet”. Hon har också goda teoretiska kunskaper och har visat skicklighet och mognad på kliniken.

Emma Johansson, Umeå, får pris för att hon har ”ett naturligt enkelt och fördomsfritt förhållningssätt gentemot både patienter och personal”. Hon visar också mognad i sitt arbete med unga patienter och deras föräldrar.

Program vid odontologisk riksstämma 2015

Vad: Invigning och prisutdelning
Vem: Gunilla Klingberg, Hans Göransson, pristagarna
När: Torsdag klockan 10.30 – 11.15

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Andra artiklar i temat ""

Årets riksstämma – en besökssuccé

Riksstämman 2015 Mer än 5000 besökare tog sig till årets odontologiska riksstämma i Göteborg. Även för Swedental noterades ett toppresultat.
19 nov 2015

Smärtpatienter får lida i onödan

Riksstämman 2015 Samarbetet mellan tandvård och sjukvård måste bli bättre när det gäller upptäckt och behandling av patienter med kronisk käksmärta. Olika journalsystem och olika försäkringsmässiga skillnader ställer till problem.
13 nov 2015

Så påverkar generna risken för sjukdom

Riksstämman 2015 Vilka gener och molekylära mekanismer ligger bakom parodontit och karies? Hur samspelar ärftlighet och miljö?
13 nov 2015

Så kan tandvården värna om miljön

Riksstämman 2015 Tandläkare har något gemensamt med naturskadespecialisten Pär Holmgren. Han sysslar också med skadeförebyggande verksamhet.
13 nov 2015

Fortfarande för hög antibiotikaförskrivning

Riksstämman 2015 Förskrivningen av antibiotika inom tandvården har minskat, men fortfarande skrivs för mycket ut.
12 nov 2015

”Tandläkaren måste göra en större insats”

Riksstämman 2015 Det behövs fler preventiva åtgärder för att komma tillrätta med den ojämlika tandhälsan hos barn i Sverige. Det konstaterade flera pedodontister vid ett seminarium på torsdagen.
13 nov 2015

Digital teknik ändrar arbetsfördelningen

Riksstämman 2015 Utvecklingen inom 3D-printing går mycket fort, men det finns mycket att förbättra i arbetskedjan från scanning till framställning, anser Michael Braian, tandläkare och tandtekniker.
12 nov 2015

"Vi vet att det råder starka samband"

Riksstämman 2015 Patienter med parodontit löper en ökad risk för olika systemsjukdomar, till exempel hjärt-kärlsjukdomar och diabetes.
12 nov 2015

Tandvården kan upptäcka osteoporos

Riksstämman 2015 Tandvården skulle kunna göra stora insatser för att identifiera patienter som har eller riskerar att få osteoporos. Och redan i dag finns det kliniker som arbetar med detta.
12 nov 2015

Rekordmånga fick pris på riksstämman

Riksstämman 2015 Scenen blev full av pristagare när Svenska Tandläkare-Sällskapet hade utdelning vid torsdagens invigning av riksstämman.
12 nov 2015

Ny stiftelse vill gynna odontologisk forskning

Riksstämman 2015 50 miljoner kronor blir grundplåten i en ny stiftelse för forskning och utbildning inom odontologi.
12 nov 2015

Gott samarbete på kliniken ger bättre tandvård

Arbetsmiljö Tandvårdspersonal som upplever stöd, tillit och gemenskap tycker att de gör ett bättre jobb än de som känner att arbetsklimatet brister.
11 nov 2015

Så gör du karriär utomlands

Tips En internationell karriär börjar med nyfikenhet och att du bjuder på dig själv, enligt Lena Hosseinzadeh, ortodontist i Danmark. Hon berättar om sina erfarenheter på årets odontologiska riksstämma.
10 nov 2015

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch