Landstingsdirektör Eva Ljung får sparken
Eva Ljung får lämna posten som landstingsdirektör med omedelbar verkan.

Landstingsdirektör Eva Ljung får sparken

Politik 13 feb 2015
Dela artikeln
Efter ett och ett halvt år som landstingsdirektör i Uppsala blir tandläkaren och tidigare tandvårdsdirektören Eva Ljung uppsagd.

Landstingsstyrelsens ordförande Börje Wennberg fattade beslutet igår torsdag.

– Styrningen över landstinget förutsätter en nära och förtroendefull relation mellan politik och förvaltning. Landstingsdirektören har en nyckelroll i organisationen och i att säkerställa genomförande av fattade beslut. Situationen är inte hållbar och det finns brister i förtroendet, säger Börje Wennberg i ett pressmeddelande.

Eva Ljung frånträder tjänsten med omedelbar verkan med en årslön som avgångsvederlag. Vem som ska ta över posten i väntan på en ny landstingsdirektör är inte klart.

Även den förra landstingsdirektören, Kerstin Westholm, blev uppsagd. Eva Ljung var då tandvårdsdirektör i Uppsala och hoppade in som tillförordnad landstingsdirektör. Den första september 2013 tog hon över den ordinarie tjänsten men nu får hon alltså se sig om efter ett annat jobb.

Den inte helt ovanliga situationen att en landstingsdirektör blir uppsagd kommenterade Eva Ljung såhär i en tidigare intervju med Tandläkartidningen:

– Jag har inga problem med att ta ett jobb där många får sparken. Jag är ju tandläkare och kan gå tillbaka till det.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Just nu uppdaterar vi systemet. Om problemen med inloggning kvarstår om ett dygn, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch