Tandläkare utreder tandvårdsstödet
Bengt Germundsson (Kd) har redan fått många reaktioner på sitt uppdrag som utredare, från både patienter, tandläkare och intresseorganisationer som vill tycka till. Foto: Christel Lind

Tandläkare utreder tandvårdsstödet

7 apr 2014
Dela artikeln
Det blir tandläkaren och Markaryds kommunalråd Bengt Germundsson (Kd) som utreder tandvårdsreformen på uppdrag av regeringen.

Bengt Germundsson tog tandläkarexamen i Göteborg 1981 och jobbade i 25 år som tandläkare innan han blev politiker på heltid. Han har kvar en administrativ fot i branschen som delägare i den ekonomiska föreningen Tandvårdsgruppen Markaryd. Sin bakgrund ser han som en fördel i utredningsarbetet.

– Jag tror att det kan bidra till en förståelse, jag har själv stått i situationer som tandläkare och tvingats jämka med behandlingar, säger Bengt Germundsson.

Han har även tidigare erfarenhet av utredningsarbete då han ledde en utredning av det kommunala skatteutjämningssystemet 2008– 2011.

”Vill ner på kliniknivå”

Liksom då inleder han denna utredning med en analysfas. Bengt Germundsson vill samla in åsikter och synpunkter från många håll, inte minst från tandläkarna.

– Jag vill ner på kliniknivå, jag tycker det är viktigt att de som berörs är med och säger sitt.

Bengt Germundsson vill inte ge sig på att sia något om resultatet av utredningen men uppgiften är att se vad som kan förbättras och hur kunskapen om tandvårdsstödet kan öka i grupper där kännedomen är låg.

Utredningen ska vara klar senast den 31 augusti 2015. Läs mer om uppdraget i ”Regeringen granskar tandvårdsstödet”.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch