“TLV hastar fram beslut”
Beskedet om förändringar kom vid sämst tänkbara tid, det vill säga före sommarsemestrarna, säger Göran Stegersjö, tandvårdsdirektör i Örebro.

“TLV hastar fram beslut”

tidsbrist 1 sep 2014
Dela artikeln
I dag den 1 september införs nya referenspriser och förändringar i tandvårdsstödet. Men det finns kritiker:
– Helt fel av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket att inte ge oss mer tid att verkställa besluten, säger Göran Stegersjö, tandvårdsdirektör i Örebro.

Det var i april som TLV beslutade om nya referenspriser samt förbättringar och förändringar i tandvårdsstödet. Men först i mitten av juni kom föreskriften om förändringarna.

– Visst är det bra att fler behandlingar kommer in i systemet, men det jag och andra här i Örebro reagerar på är att beskedet om förändringar kom vid sämst tänkbara tid, det vill säga före sommarsemestrarna. Det innebär att vi har fått allt för kort tid på oss, säger Göran Stegersjö.

Denna vecka kommer folktandvårdsföreningen att träffas, och TLV:s agerande kommer upp på agendan.

– Jag ska att höra mig för med de övriga för att se om de har samma uppfattning som jag. Om det är så kommer vi att kontakta TLV för att se om vi kan ändra tidsordningen, säger han.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch