Annons

Annons

Allt fler specialister i orofacial medicin

Snart har ett 20-tal tandläkare blivit specialister i orofacial medicin. I dag publicerar Tandläkartidningen hela listan.

Orofacial medicin blev specialitet 1 juni 2018. I september förra året skrev Tandläkartidningen om Ulf Mattsson, övertandläkare i Karlstad, som blev Sveriges allra första tandläkare med specialistkompetens i orofacial medicin.
Snart har han fått sällskap av ett 20-tal kollegor med den nya titeln. Följande tandläkare har fått specialistbevis i orofacial medicin fram till sista februari 2019:
* Carl Johan Blomgren
* Anders Carl-Otto Brahm
* Pia Birgitta Gabre
* Vegard Garsjö
* Lars Einar Grundström
* Markus Teodor Höglund
* Sofie Anna Magdalena Jansson
* Dan Erik Tommy Lucht
* Ulf Henrik Mattsson
* Mari Ulrika Iréne Nilsson
* Wivi-Anne Anne-Mone Sjöberg Andersson
* Julia Kristina Skallsjö
* Anna Katarina Sparrman Fröjd
* Marika Pia Kristina Storskrubb
* Carl Fredric Gunnar Thyberg
* Ida Katarina Vastesson
* Ingrid Maria Westin
* Ante Robert Zakrisson
Inger von Bültzingslöwen, en av eldsjälarna bakom den nya specialiteten och tidigare ordförande i ämnesrådet inom Svensk förening för orofacial medicin (SOM) har tidigare uppskattat att ett 50-tal tandläkare kommer att vara specialister i orofacial medicin inom ett par år.
Förutom tandläkarna som har gått den treåriga utbildningen i orofacial medicin som fanns innan specialiteten formellt fanns på plats finns erfarna sjukhustandläkare som har gått många kurser inom ämnesområdet, men vissa personer kan behöva komplettera sin utbildning för att få specialistbevis.
Det är Socialstyrelsen som beviljar bevis om specialistkompetens.
Janet Suslick

Upptäck mer