Annons

Annons

Så stärker vi Tandläkarförbundet

Vi tar nu ett krafttag för att ändra och modernisera stadgarna för Sveriges Tandläkarförbund. Det skriver förbundsstyrelsens stadgegrupp i en debattartikel.

Sveriges Tandläkarförbund behöver en stark organisation och ett tydligt varumärke för att kunna bedriva den verksamhet som ni medlemmar, genom förbundsmötet, gett förbundet i uppdrag att utföra.
Vi i förbundsstyrelsens stadgegrupp tar nu ett krafttag med att ändra och modernisera stadgarna i syfte att få ett starkt och levande Tandläkarförbund.
Sveriges Tandläkarförbunds organisation har länge varit otydlig vilket ibland har gjort det svårt att driva tandläkarnas professionella frågor på ett kraftfullt sätt.
Samtidigt har kontakten med alla er som utgör Sveriges Tandläkarförbund, tandläkare och medlemmar, försvagats då Tandläkarförbundet saknar en lokal organisation och en direktkontakt med medlemmarna.

”Nu ska det bli ändring!”

Nu ska det bli ändring! Vi i förbundsstyrelsens stadgegrupp arbetar intensivt med det uppdrag som förbundsstyrelsen fått av förbundsmötet – att stärka Sveriges Tandläkarförbund. I grunden.
Syftet är att säkra att vi även fortsatt kan ha ett levande förbund för alla tandläkare. Vi gör det här tillsammans och riksföreningarna tar ett tydligare ansvar för Tandläkarförbundets verksamhet.
Förra året satte vi tillsammans på pränt vad Tandläkarförbundet gör, vår mission: ”God livskvalitet börjar i munnen. Sveriges Tandläkarförbund ger tandläkarna förutsättningar att utvecklas professionellt, ständigt höja kvaliteten i svensk tandvård och därmed förbättra den orala hälsan i befolkningen.”

”Detta är vad vi drivs av och vi hoppas att även du som medlem skriver under den parollen.”

Ledstjärnan, visionen, för vårt arbete är ”Kunskap och kvalitet i världsklass”. Detta är vad vi drivs av och vi hoppas att även du som medlem skriver under den parollen.
”Historien håller oss i handen. Och vi håller framtiden i vår.” Så börjar en text vi kallar Tandläkarförbundets historia som vi inom förbundet tagit fram för att bli tydligare i vår medlemsrekrytering. Du kan läsa hela historien på hemsidan.
Vad betyder dessa rader för dig? För oss i stadgegruppen betyder orden att vi måste göra det möjligt för Sveriges Tandläkarförbund att bedriva och utveckla sin verksamhet så att den i högsta grad stöttar dagens och morgondagens tandläkare. Vi behöver en förbundsorganisation som står stark mot myndigheter och kan stärka medlemmarna både personligt och professionellt. Allt för en patientsäker vård.

”Det är viktigt för hela förbundsstyrelsen att du är med oss.”

Och Tandläkarförbundet behöver närmare kontakt med dig som är medlem. Vi ser över våra kommunikationskanaler, både tryckta och digitala. Vi ändrar formerna för förbundsmötet och skapar nya mötesplatser för tandläkarnas frågor. Det är viktigt för hela förbundsstyrelsen att du är med oss. Tveka inte att höra av dig med tankar och idéer.
Vi ska vara öppna med vad vi gör och ta emot synpunkter.
Du når stadgegruppen på e-post:
jeanette.falk@tandlakarforbundet.se, hela förbundsstyrelsen på kansli@tandlakarforbundet.se och vår ordförande Hans Göransson på ordforande@tandlakarforbundet.se.
Nikolaos Christidis,
Sveriges Odontologiska Lärare
Hampus Eksell,
Sveriges Tandläkarförbunds Studerandeförening
Peter Franzén,
Tandläkare – Egen Verksamhet
Kenth Nilsson,
Tjänstetandläkarna

Upptäck mer