Annons

Annons

Dokumentärfilm om pandemin

Praktikertjänst har gjort en dokumentärfilm om hur coronapandemin har påverkat vårdföretagets verksamhet.

En tandvårdsmottagning medverkar i filmen. Erik Nordin, tandläkare och delägare vid Tandvården Skeppsbron i Malmö visar runt på kliniken och berättar om en stor satsning som gjordes strax före pandemin.
– Hela kliniken hade påbörjat en utbildning för att effektivisera verksamheten, säger han i filmen.
2020 skulle vara ett nystartsår. De hade bland annat investerat i panoramaröntgen och skiktröntgen (CBCT).
– Vi hann precis komma igång och sen var det pyspunka i hela uppstartsprocessen. Bara på några dagar gick vi från full beläggning till att jobba två dagar i veckan, och fyllde knappt upp det. Folk vågade inte komma hit, berättar han.
Filmade i ett år
Från maj 2020 till maj 2021 har Praktikertjänst filmat, intervjuat och dokumenterat. Förutom tandvårdspraktiken i Malmö är det fyra vårdverksamheter inom övriga hälso- och sjukvården som medverkar, liksom ledningen vid Praktikertjänsts huvudkontor.

Carina Olson


– Efter att viruset fick samhällsspridning i mars förra året var det som att tidböckerna hos våra tandvårdsmottagningar nästan raderades över en natt samtidigt som vårdcentralerna fick kämpa för att hantera sjukdomen och alla nya direktiv som kom från olika håll. Det var en situation som ingen hade stått inför tidigare, säger Carina Olson, vd och koncernchef i Praktikertjänst.
Filmen heter Tillsammans genom pandemin och är 16 minuter lång. Se den på Youtube.

Upptäck mer