Annons

Annons

Fyra kvinnor blir årets studenter 2016

Fyra kvinnor blir årets tandläkarstudenter 2016. Priset delas ut på årets odontologiska riksstämma.

Emelie Åström är årets student i Umeå.
Enligt prismotiveringen har Emelie Åström ”goda kliniska och teoretiska odontologiska kunskaper och en gedigen förmåga att knyta ihop dessa kunskaper till ett kompetent och säkert patientomhändertagande med stor omtanke och respekt”.
– Sedan dag ett på tandläkarprogrammet har jag känt att jag har valt helt rätt. Det har gjort att jag har kunnat hålla motivationen uppe genom hela utbildningen. Samtidigt har jag haft roligt i alla möten med patienter, lärare och kursare.
Linnea Sollén är årets student i Göteborg.
I prismotiveringen beskrivs Linnea Sollén som en mycket ambitiös student. Hon har ett fint patientomhändertagande och är trevlig mot alla. ”Hon är alltid väl förberedd, arbetar strukturerat, självständigt och omsätter väl sina teoretiska kunskaper i det praktiska arbetet”, enligt motiveringen.
Sara Hellgren är årets student i Stockholm.
I prismotiveringen beskrivs Sara Hellgren som ödmjuk och har hon visat att hon kan ”tillämpa teoretiska och kliniska kunskaper på ett synnerligen moget och omdömesgillt sätt.” Det står också att hon har en ”utomordentlig förmåga till självständig reflektion och ställningstagande i sina patientbehandlingar och hon genomför sina patientbehandlingar med ansvarskänsla, empati och stor klinisk skicklighet”.
Själv säger hon:
– Jag tror att det varit en svår process för nomineringskommittén att välja en student då jag har många duktiga kurskamrater.
Kosovare Shala är årets student i Malmö.
Kosovare Shala är, enligt prismotiveringen, alltid påläst och förberedd. Hon är nyfiken och ivrig att lära sig mer. Hon har visat prov på klinisk skicklighet och mognad.
Läs mer i Tandläkartidningen nummer 12 om hur det känns att bli årets student och vad pristagarna tänker använda prispengarna till.

Upptäck mer