Annons

Annons

Hon är årets svenska kvinna

Nikoo Bazsefidpay, ordförande i Tandläkare utan gränser och tandläkare på käkkirurgiska kliniken i Jönköping har utsetts till Årets svenska kvinna 2017.

Nikoo Bazsefidpay var med och grundade Tandläkare utan gränser och har varit ordförande sedan starten 2008/2009.
Det är organisationen Swedish Women’s Educational Association International (SWEA International) som utser Årets svenska kvinna.
Juryns motivering: ”Nikoos grundande av Tandläkare utan gränser bidrar till att gamla och unga i fattiga länder får tillgång till svensk tandvård vilket resulterar i bättre hälsa och ett bättre liv.”
– Jag är ärad över att bli vald som årets kvinna, men först och främst är jag glad att arbetet som Tandläkare utan gränser gör uppmärksammas. Jag hoppas att vi kan fortsätta med vårt arbete och hjälpa så många människor som möjligt i världen, säger Nikoo Bazsefidpay till Tandläkartidningen.
Idén att starta organisationen föddes när Nikoo Bazsefidpay gick sista året på Karolinska institutets tandläkarutbildning. Hon ville åka utomlands för att arbeta som volontär och försökte ta kontakt med Tandläkare utan gränser – men upptäckte att organisationen inte fanns.

Upptäck mer