Annons

Annons

Hon är årets tandsköterska 2019

Hannah Sjöholm är årets tandsköterska 2019. Hon är inriktad på oral protetik och håller kurser för tandsköterskor runt om i landet.

Hannah Sjöholm utsågs till årets tandsköterska i Stockholm i går vid Svenska Tandsköterskeförbundets yrkeskonferens. Redan förra året fick hon en hedersomnämning vid samma konferens.
Hannah Sjöholm arbetar på Klippan Dental i Skåne. Hon är inriktad på oral protetik. Fingerfärdigheten tränades upp redan när hon var barn på det tandtekniska labbet som hennes mamma startade.
Skrev bok
Hannah har skrivet boken Protetik, som riktar sig till tandsköterskor.
– Det gjorde jag för att det saknades en sådan lärobok. Jag brinner för protetik och gillar att hålla kurser i ämnet, berättar hon.
Hon undervisar i snitt sex gånger per år på tandsköterskeutbildningar runt om i landet. Hon undervisar även på kliniker när det finns ett intresse.
”För tandvården framåt”
Juryn motiverar priset bland annat så här: ”Hon för tandvården framåt genom att dela med sig av sin kunskap och modigt ta kliv in i framtiden som kan bana väg för…tandsköterskor.”
I motiveringen beskrivs hon också som en stark person som sprider värme och glädje kring sig.
Vad betyder priset för dig?
– Priset betyder oerhört mycket för mig, inte bara som tandsköterska utan också som en av tandvårdens utvecklare. Det här är ett kvitto som nu ger mig ännu mer kraft och inspiration att utvecklas.

”Det här är ett kvitto som nu ger mig ännu mer kraft och inspiration att utvecklas.”

Kurs och skönhetskit
Förutom äran får Hannah gå gratis på årets odontologiska riksstämma i Stockholm i november och hon får en valfri kurs i Sveriges Tandläkarförbunds regi. Det blir såklart en kurs i protetik, försäkrar hon.
Hon vinner även ett hudvårdskit värt flera tusen kronor.
Blir du årets snyggaste tandsköterska också?
– Du får återkomma när jag provat det hela! Det är fantastiska produkter så lycklig är jag definitivt.

Upptäck mer