Annons

Annons

Landstingsdirektör Eva Ljung får sparken

Efter ett och ett halvt år som landstingsdirektör i Uppsala blir tandläkaren och tidigare tandvårdsdirektören Eva Ljung uppsagd.

Landstingsstyrelsens ordförande Börje Wennberg fattade beslutet igår torsdag.
– Styrningen över landstinget förutsätter en nära och förtroendefull relation mellan politik och förvaltning. Landstingsdirektören har en nyckelroll i organisationen och i att säkerställa genomförande av fattade beslut. Situationen är inte hållbar och det finns brister i förtroendet, säger Börje Wennberg i ett pressmeddelande.
Eva Ljung frånträder tjänsten med omedelbar verkan med en årslön som avgångsvederlag. Vem som ska ta över posten i väntan på en ny landstingsdirektör är inte klart.
Även den förra landstingsdirektören, Kerstin Westholm, blev uppsagd. Eva Ljung var då tandvårdsdirektör i Uppsala och hoppade in som tillförordnad landstingsdirektör. Den första september 2013 tog hon över den ordinarie tjänsten men nu får hon alltså se sig om efter ett annat jobb.
Den inte helt ovanliga situationen att en landstingsdirektör blir uppsagd kommenterade Eva Ljung såhär i en tidigare intervju med Tandläkartidningen:
– Jag har inga problem med att ta ett jobb där många får sparken. Jag är ju tandläkare och kan gå tillbaka till det.

Upptäck mer