Annons

Annons

Mer kontroll ska återskapa förtroendet i Örebro

Som ett resultat av rapporterna om gratistandvård vill nu regionstyrelsen i Örebro se bättre internkontroll hos Folktandvården.

Folktandvården i Örebro behöver bättre internkontroll anser regionstyrelsen i Region Örebro län.

Foto: Region Örebro län

Regiondirektör Rickard Simonsson har fått i uppdrag att ta fram förslag som ska leda till bättre internkontroll inom Folktandvården i Örebro. Detta efter ett beslut i regionstyrelsen i går, tisdag.

– Det är alltifrån hur bisysslor hanteras till hur man sköter debiteringar, en samlad bild av hela spektrat av internkontroll, säger Rickard Simonsson, som tillfälligt ersätter Idakajsa Sand, sedan hon nyligen fick lämna sin post som folktandvårdsdirektör i Örebro.

Saknas det internkontroll nu?

– Nej, men regionstyrelsen vill se mer av den och hur den ytterligare kan förstärkas, följas upp och förbättras, säger Rickard Simonsson.

Beslutet kommer efter den senaste tidens uppmärksammade avslöjanden om gratisbehandlingar av vänner och kollegor inom folktandvården i Örebro, som Tandläkartidningen rapporterat om.

– Vi måste arbeta hårt för att återskapa förtroendet för Folktandvården och beslutet om att öka den interna kontrollen är ett steg i detta arbete, säger Andreas Svahn (S), ordförande i regionstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Senast den 28 februari ska förslagen presenteras för regionstyrelsen. Därefter får folktandvårdsnämnden i uppdrag att genomföra dem.

Upptäck mer