Annons

Annons

Provkör framtiden

Det är inte alla dagar man får chansen att provköra fram­tiden. På årets odontologiska riksstämma på Svenska mässan i Göteborg får du möjligheten. Under besöket i Future Lab kommer du att bli både utmanad och framtidspeppad.

Temat för årets odontologiska riksstämma är digitalisering och framtidens tandvård. Och redan i entrén kommer besökarna att mötas av Future Lab, en upplevelse på 850 kvadratmeter där du kan testa ditt framtidsmedvetande och påbörja din egen framtidsresa. Om du vill och vågar.

Robert Börjes


– Besökarna ska få en upplevelse och genom den få provköra framtiden. Man kommer att bli både störd och berörd och tvingas till vissa val under resans gång, säger Robert Börjes som projektleder satsningen, som är ett samarbete mellan ­Svenska Tandläkare-Sällskapet, Folktandvården Västra Götaland och Svenska Mässan.
Tanken är att besökaren ska bli mer medveten om vad som kommer att hända i hälso- och sjukvården, tandvården och i hela samhället i framtiden. I ­Future Lab kommer besökarna att konfronteras med både historik och framtid i form av upplevelser som kan locka till egna funderingar. En demonstrations­yta finns också, där besökarna får prova saker i gränslandet mellan att de redan finns och inte ännu finns, till exempel simodonter, mixed reality-­upplevelser och distanskonsultation med en specialist i realtid via handskanner och uppkoppling.
– Den bästa utfallet är att man kommer ut framtidspeppad och medveten på en högre nivå om att man måste vara relevant för framtiden. Vad måste jag själv göra?
Svaren kan man inte förvänta sig hitta, men däremot kan man bolla sina funderingar med and­ra besökare
– Vi vill involvera besökarna så vi kommer också att ha en dialog­yta som inbjuder till samtal, både mellan inbjudna kongresstalare på en liten scen och mellan besökarna.
Genom sitt fokus på upptäckter, lärande och nätverkande i nya former är förhoppningen att Future Lab ska involvera besökarna över invanda gränser, så att förändring verkligen kommer till stånd. En framtidsfråga helt enkelt. Vilken blir din?

Upptäck mer