Annons

Annons

Vaccin, protetik och riktlinjer lockar på riksstämman

Årets odontologiska riksstämma på Stockholmsmässan väntas samla över 1100 personer. Flest kommer på torsdagen då temat är artificiell intelligens, men en vaccinforskande tandläkare lockar även till onsdagens invigning.

Drygt 1100 personer var anmälda till Odontologisk Riksstämma när anmälningstiden gick ut den 1 november.

Susanne Nordén

Susanne Nordén


– Biljetter kommer också att säljas på plats på mässan under Riksstämmedagarna, säger Susanne Nordén, projektledare för Odontologisk Riksstämma.
Den populäraste dagen är torsdagen, som har artificiell intelligens, AI, som tema. På onsdagen är temat e-hälsa och på fredagen etik. Under fredagen finns också ett eget program för tandtekniker, med vinjetten Lab-Day.
– De programpunkter som flest anmält sig till hittills är till exempel invigningen med Matti Sällberg, föreläsningar om protetik och de nya nationella riktlinjerna för tandvård.

Färre platser

Eftersom årets stämma av smittskyddsskäl har färre platser vid föreläsningarna uppmanar man besökarna att boka plats i god tid.
Antalet anmälda är färre än rekordåret 2019, då över 3000 personer var föranmälda. Då hade dock två regioner satsat extra på att deras personal skulle delta. Inga sådana satsningar finns i år.
I förra årets digitala riksstämma, som pågick under ett helt år, deltog 6578 personer. De populäraste programpunkterna var kliniknära, till exempel föreläsningar om fyllningar, karies och arbetsmiljö.

Upptäck mer