Annons

Annons

Fångat i ögonblicket

På väg till jobbet kan mycket oförutsett hända. Då är det bra att ha kameran till hands. Det har ofta Lena K Johansson, som då och då gör fotojobb för Tandläkartidningen.

[slideshow]
Lena K Johansson har arbetat som fotograf i över 15 år. Förutom för Tandläkartidningen arbetar hon för en rad andra fackpresstidningar, driver en bildbyrå tillsammans med andra kolleger, och gör bokomslag.
Hon har nästan alltid kameran beredd för att fånga ögonblicket.
– Jag reser mestadels kommunalt, och i väntan på exempelvis bussen händer ofta något som är värt att fotografera och som kanske kan komma till användning. Eller så gör jag det för att det är roligt, berättar hon.
Det händer ofta att hon låter proffsutrustningen ligga kvar i väskan, och i stället använder en billig kamera för 600–700 kronor och med plastlins. Enligt henne går det att ta nog så bra bilder med en sådan.
– Ofta blir resultatet oförutsägbart och ibland annorlunda och bättre än med en dyr kamera, kanske i form av ett mer poetiskt uttryck i bilden. Dessutom är det roligt eftersom jag inte kan styra resultatet på samma sätt som med en digitalkamera.
Här intill finns några av de bilder som kommit till på väg till olika fotojobb, dock tagna med digitalkamera.

Upptäck mer