Riksstämman flyttar till Umeå 2023
Nästa år, 2023, hålls Odontologisk riksstämma och Swedental i Umeå. Foto: Colourbox

Riksstämman flyttar till Umeå 2023

Riksstämman 27 jun 2022
Dela artikeln
År 2023 ska Odontologisk riksstämma och Swedental för första gången genomföras i Umeå. Syftet är att locka besökare i norra Sverige som tidigare inte har haft möjlighet att delta.

– Det här är en nysatsning som många efterfrågat. Vi konkurrerar med stora internationella kongresser och andra arrangemang och vi måsta kunna erbjuda en helhetsupplevelse med det vetenskapliga programmet som grund, säger Maria von Beetzen, ordförande för Riksstämmenämnden.

Programmet ska som vanligt löpa över tre dagar, den 15-17 november 2023, där besökarna ges möjlighet att nätverka och ta del av det senaste inom forskning och produktnyheter.

Flera stora arbetsgivare är positiva till nyheten.

–  Att Svenska Tandläkaresällskapet lägger Odontologisk Riksstämma/Swedental i Umeå är en viktig signal och ett betydande bidrag till tandvården i norra Sverige, säger och Gunilla Svanholm,  ordförande i Folktandvårdsföreningen.

Först väntar dock Odontologisk riksstämma i Göteborg den 16-18 november år.

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch