Tandläkare är årets unga företagare
Noel Abdayem är Årets unga företagare 2018 Foto: Anna Norberg

Tandläkare är årets unga företagare

Pristagare 25 okt 2018
Dela artikeln
Tandläkaren Noel Abdayem, som bland annat tagit fram tandborstar i bambu, vann utmärkelsen Årets unga företagare vid en gala i lördags.

– Det kändes väldigt speciellt när jag fick nomineringen för ett par veckor sedan. Företagarna arrangerade en fantastisk gala i fredags och ingen visste vem vinnaren var förrän i sista sekund. Det var en hel del känslor när de läste upp mitt namn, och det var en fantastisk upplevelse att få stående ovationer i Stadshuset. Motiveringen som lästes upp var väldigt emotionell för mig, säger Noel Abdayem.

Han tillägger att vinsten betyder väldigt mycket för honom och hans kolleger.

–  Det ger oss extra glöd och motivation i att fortsätta förändra en bransch som stått stilla i väldigt många år. Samtidigt är det en stämpel på att det vi faktiskt gör påverkar och förändrar.

Organisationen Företagarna delar ut utmärkelsen till ”en företagare under 30 år som är en förebild för andra, driver ett framgångsrikt företag och som under året utfört en prestation utöver det vanliga.”

Vinsten innebär också ett pris på 50 000 kronor från Almi Företagspartner.

 

Juryns motivering

”Företagaren gav sig in i sannolikt en av de sista branscherna man borde ge sig in i om man var ute efter att bygga ett lönsamt och snabbväxande bolag. I stället för en klassisk karriär inom sin profession gick det stora sociala engagemanget, drivet och miljömedvetenheten före och ledde in i företagandets värld. Juryn var enig i sitt beslut och tillkännager allra ödmjukast: Årets Unga Företagare i Sverige 2018 är Noel Abdayem, The Humble Company!”

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch