Annons

Annons

”Det verkar vara nästintill avgörande”

I kalenders sista lucka tipsar studerandeföreningens ordförande Johanna Serrander både studenter och arbetsgivare om knep för att lyckas med såväl studier som rekrytering. God jul!

Johanna Serrander

Gör: tandläkarstudent, ordförande i studerandeföreningen, Sveriges Tandläkarförbund.

 

Tandläkarstudier: Göteborgs universitet, planerad examen juni 2024.

”Som tandläkarstudent är jag nu i slutspurten av termin 9 och ska ta examen nästa år. Under mina år på utbildningen har jag lärt mig mycket och har flera tips, men vad som känns mest relevant nu mot slutet av utbildningen är den första anställningen och att verkligen ta vara på studietiden som är kvar.

Ett tips till alla studerandekollegor är därför att nyttja alla fantastiska handledare och professorer, ställ alla frågor ni kommer på! Vi har verkligen en fantastisk möjlighet nu att suga åt oss så mycket information som möjligt.

Och till dig som, precis som jag, snart ska ut i arbetslivet: det kan kännas roligt, förväntansfullt men även lite oroande att snart bära ansvaret för sina patienter på egna axlar. Därför är det viktigt att välja rätt arbetsplats, med goda förutsättningar för att utvecklas, framför allt första tiden efter examen.

Återkommande hör jag nyexaminerade tandläkare diskutera hur betydelsefull en god handledning är under den första tiden. Det verkar vara nästintill avgörande för om man trivs eller inte på arbetsplatsen.

Därför skulle jag tipsa om att välja sin första arbetsplats med omsorg och gärna skapa god kontakt med sin framtida handledare redan innan anställningen.

Handledningens betydelse för nyexaminerade tandläkare är även något som arbetsplatser kan dra nytta utav. Många platser i Sverige har svårigheter med rekrytering, och en riktig fördel är då att kunna erbjuda handledning till nyexaminerade tandläkare.

Vi har alla ett gemensamt mål: att få en så god tandvård som möjligt i Sverige. Det är något vi uppnår tillsammans – erfarna tandläkare, arbetsplatser och våra framtida tandläkare.

Med det vill jag önska Er alla en god jul och gott nytt år!”, hälsar Johanna Serrander.

Upptäck mer