Annons

Annons

Anders Borg lockade många tandläkare

Finansminister Anders Borg är nöjd med sin tandläkare.

Det framgick när han talade inför drygt 150 personer på Privattandläkardagen i Stockholm i dag.
I övrigt berörde han inte tandvården i sitt tal.
– Sverige har klarat den ekonomiska krisen väldigt väl. Det tycker jag för att jag är finansminister, sade han och lockade till skratt.
Under de kommande två, tre åren bör landet spara inför nästa kris, anser Anders Borg.
– Vi har kunnat stimulera ekonomin under krisåren, men nu är det dags att stärka skyddsvallarna inför nästa lågkonjunktur.

God stämning i branschen

Moderator Lennart Ekdahl frågade deltagarna hur stämningen inom tandvårdsbranschen är. En handuppräckning visade att deltagarna tycker att den är god. Flest deltagare ger den fyra av fem möjliga, och en del säger fem av fem.
Tandvårdsfrågor togs upp i ett samtal med representanter från Privattandläkarna, Tandvårds- och läkemedelsverket (TLV) och Skatteverket.
Lars Olsson, näringspolitisk chef på Privattandläkarna tycker att högkostnadsskyddet fungerar ganska bra, även om vissa förbättringar kan göras.
– Det viktigaste är att nå dem med störst behov, sade han.
– Det finns grupper i samhället som 3 000 kronor är väldigt mycket för, sade Gun-Britt Lundin, avdelningschef för tandvårdsstöd på TLV.
Samtalet handlade också om Skatteverkets pågående granskning av tandläkare.
– De flesta tandläkare tycker nog att det är positivt. Man kan inte konkurrera med någon som betalar en helt annan skatt än vad man själv gör, sade Lars Olsson.

Årsmöte i morgon

Privattandläkardagens föreläsningsdel avslutades med många skratt när engelsmannen och antropologen Colin Moon berättade hur svenskarna är jämfört med folk från andra länder.
I morgon den 16 maj har Privattandläkarna årsmöte.

Upptäck mer