Annons

Annons

Klart med tema för nästa års riksstämma

Riksstämman 2024 genomförs i Göteborg och passar samtidigt på att fira 60 år. Det ska firas med ”pampig invigning och fest”, berättar Riksstämmenämndens ordförande Maria von Beetzen, som samtidigt avslöjar nästa års tema.

Svenska mässan i Göteborg 'r platsen för 2024 års Riksstämma.

Foto: Natalie Greppi (bilden är beskuren)

Vid årets riksstämma som för första gången hölls i Umeå handlade mycket om tillgången till tandvård och tandläkare i landets norra regioner.

Riksstämman

Riksstämman och produktutställningen Swedental äger rum 13-15 november 2024 på Svenska mässan i Göteborg.

Maria von Beetzen

Temat för 2024 års riksstämma i Göteborg är i stället ”Odontologi i framkant”, berättar Maria von Beetzen, ordförande i Riksstämmenämnden i ett e-post-utskick från Svenska-Tandläkaresällskapet.

”AI kommer att ta plats i programmet liksom föreläsningar i frontlinjen från ämnes- och specialistföreningarna. Kliniska tips för vardagliga situationer kommer också att spela en viktig roll.”, säger Maria von Beetzen.

Nästa års möte innebär också 60 års-jubileum för riksstämman. Det ska enligt Maria von Beetzen firas med en ”pampig invigning och fest”. Mer detaljer än så är ännu inte kända. Det utlovas även en jubileumshändelse, som ska hylla historien men ”framförallt blicka framåt”.

Upptäck mer