Annons

Annons

Munskölj med missfärgningsskydd fungerade sämre

Alkoholfria munsköljmedel med klorhexidin riskerar att missfärga tänderna. Norska forskare ville testa skillnaderna mellan en kommersiell produkt som innehåller ett missfärgningsskydd, Curasept, och en kontrollprodukt, Corsodyl, utan missfärgningsskydd. De involverade 38 patienter som skulle genomgå två episoder av parodontal lambåkirurgi, då de inte skulle borsta tänderna på den opererade sidan under 14 dagar. Patienterna lottades...

Alkoholfria munsköljmedel med klorhexidin riskerar att missfärga tänderna. Norska forskare ville testa skillnaderna mellan en kommersiell produkt som innehåller ett missfärgningsskydd, Curasept, och en kontrollprodukt, Corsodyl, utan missfärgningsskydd.
De involverade 38 patienter som skulle genomgå två episoder av parodontal lambåkirurgi, då de inte skulle borsta tänderna på den opererade sidan under 14 dagar.
Patienterna lottades till vilken produkt de skulle använda första och andra gången och blev på så vis sina egna kontroller. Corsodyl gav ett bättre resultat på plack och gingiva, medan Curasept missfärgade tänderna mindre.

Upptäck mer