Annons

Annons

Ny tandvårdsdirektör utsedd i Västra Götalandsregionen

I dag är Ann-Charlotte tandvårdschef för specialisttandvården inom Folktandvården Västra Götaland. Nu blir hon chef för hela tandvårdens cirka 3100 medarbetare. Grattis till nya jobbet. Vad lockade dig att ta det? – Tack. Jag har varit i organisationen i många år, har arbetat som chef på olika nivåer och operativt som klinikchef. Nu får jag...

I dag är Ann-Charlotte tandvårdschef för specialisttandvården inom Folktandvården Västra Götaland. Nu blir hon chef för hela tandvårdens cirka 3100 medarbetare.
Grattis till nya jobbet. Vad lockade dig att ta det?
– Tack. Jag har varit i organisationen i många år, har arbetat som chef på olika nivåer och operativt som klinikchef. Nu får jag ett mer strategiskt arbete och det ser jag fram emot.
Vilken är den största utmaningen att ta itu med?
– Just nu är bemanningen vår största utmaning, det är stor brist på tandhygienister. Efterfrågan har ökat och det utbildas för få. Sen behöver vi se hur vi kan använda den digitala utvecklingen på bästa möjliga sätt med till exempel distanskonsultationer för att komma närmare patienten.
Har du fått något särskilt uppdrag?
– Nej inte ännu, jag tillträder ju först den 8 januari nästa år. Det första jag ska göra är att prata med medarbetare o klinkchefer ute i organisationen och bilda mig en uppfattning om vad som behöver göras.

Upptäck mer