Annons

Annons

Peter Franzén får årets Gotthard Dahlénmedalj

Peter Franzén, privattandläkare i Norrköping, tidigare ordförande för Tandläkare - Egen Verksamhet, TEV, och tidigare styrelseledamot i Sveriges Tandläkarförbund, belönas nu med Gotthard Dahlénmedaljen.

Hur började ditt engagemang?
– Jag började på lokalnivå 1985. Efter att privattandläkarföreningen hade lämnat förbundet år 2012 såg jag en annons i Tandläkartidningen där man sökte tandläkare som var intresserade av att starta en förening för privattandläkare igen. Och på den vägen är det. Jag tycker att det är viktigt för kåren att ha en gemensam hemvist i förbundet.
Vilken är den viktigaste frågan du arbetat med?
– Att modernisera förbundet, till exempel att antalet platser i styrelsen är proportionerligt till medlemsantalet i riksföreningarna. Och att vi har fått ett bättre samarbetsklimat. Jag vill tacka alla styrelsekolleger jag haft genom åren.
Vad har varit den största utmaningen?
– Omvandlingen av kursverksamheten, som TEV initierade eftersom vi inte tyckte att det fungerade så bra. Det handlar om att kostnadseffektivisera, att medlemmarna ska få så mycket som möjligt för sin medlemsavgift. Det blev en långdragen process, men jag är glad att det blev av.

Upptäck mer