Annons

Annons

Rockad bland hälso- och sjukvården generaldirektörer

Karin Tegmark Wisell slutar som generaldirektör för Folkhälsomyndigheten och blir ambassadör för global hälsa. Myndigheten leds tillsvidare av Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell.

Karin Tegmark Wisell, avgående generaldirektör för Folkhälsomyndigheten och Olivia Wigzell, generaldirektör för Socialstyrelsen och ny vikarierande generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.

Foto: Lena Katarina Johansson, Socialstyrelsen

I ett pressmeddelande meddelar regeringen att man ”i samråd med” Karin Tegmark Wisell beslutat att hon lämnar sitt uppdrag som generaldirektör på Folkhälsomyndigheten. I stället ska hon ”ha ställning” som ambassadör för global hälsa på Regeringskansliet.

– Karin Tegmark Wisell har ett stort internationellt engagemang och vi är glada att hon nu kommer kunna använda sina kunskaper i en global kontext för att bidra i arbetet med att möta de hälsohot vi står inför, säger socialminister Jakob Forssmed, i pressmeddelandet.

Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell, vars förordnande går ut i höst, blir från och med den 14 augusti ny vikarierande generaldirektör på Folkhälsomyndigheten tills en ordinarie sådan har utsetts. Tillsättningen ska ske genom en öppen rekryteringsprocess, meddelar regeringen. Samtidigt pågår rekrytering av en ny generaldirektör till Socialstyrelsen.

Karin Tegmark Wisell tog över som Folkhälsomyndighetens generaldirektör efter Johan Carlsson den 1 november 2021.

Upptäck mer